Terwijl er vele vrijwilligers via Vrijwilligerspunt Westfriesland klaarstaan om te helpen, blijven de hulpvragen achter. Zijn er niet zoveel mensen in West-Friesland die hulp nodig hebben, of vinden West-Friezen het gewoon lastig om hulp te vragen? Mevrouw Kenter en Femke van der Heide, hebben in ieder geval geen moeite om hulp te vragen. “Als ik geen hulp vraag, kan ik bijna niets. Dat wil je toch niet?!”, vindt mevrouw Kenter.
Vrijwilligerswerk
Mevrouw Kenter uit De Goorn is 85 jaar oud en vrijwilliger Siem helpt haar met de boodschappen. “Mijn kinderen wonen in het buitenland, dus die kunnen mij niet altijd helpen. En nu door corona al helemaal niet. Ik ben blind aan een oog en slecht ter been. Ik kan zelf geen boodschappen meer doen, dus heb Siems hulp hard nodig! Hij doet iedere vrijdagochtend boodschappen voor me. Dan gaat hij naar de slager, bakker en de supermarkt. We nemen eerst samen mijn boodschappenlijstje door en dan gaat hij op pad. Als hij terugkomt zet hij alles in de keuken en dan gaat hij weer. Gelukkig heeft hij gezegd dat hij ook na corona blijft. Ik ben zo blij met hem! Ik heb ook hulp in het huishouden en er komt iemand om mijn tuintje bij te houden. En binnenkort komt er ook nog een student een paar uurtjes per week om lekker een stukje met me te wandelen en een kopje koffie te drinken. Heel fijn!” Of mevrouw Kenter het moeilijk vond om hulp te vragen? “Nee hoor! Ik heb echt hulp nodig, anders kan ik niets. Ik snap niet waarom mensen niet durven te vragen. Als je je mond niet opendoet, komt er ook niemand hoor!”
Ook Femke van der Heide en haar vriend Tom Spil uit Enkhuizen durven om hulp te vragen. Femke: “Gewoon doen. Sommige mensen durven niet om hulp te vragen, omdat ze het zien als een zwakte. Maar je moet toch om jezelf denken, anders kan het goed mis gaan. Je hoeft het echt niet alleen te doen. We hebben een tweeling van acht maanden oud, ik ben zwanger van de derde en we hebben een eigen massagepraktijk en schoonheidssalon aan huis. We komen handen en tijd tekort. Toen ik zwanger bleek van de derde, sloeg de paniek toe. Hoe gaan we dat allemaal doen? Ik heb contact opgenomen met Vrijwilligerspunt en zij hebben Kim aan ons gekoppeld. We zijn super blij met haar! Ze is hartstikke lief voor de kindjes en ze helpt ons waar mogelijk. Kim kan door een chronische ziekte momenteel niet werken. Door vrijwilligerswerk te doen, hoopt ze straks toch weer passend werk te vinden. Dus het is nog eens extra fijn dat we ook haar kunnen helpen!”
Bezoekvrijwilliger
Susanne Boon, bezoekvrijwilliger, helpt mensen die het om welke reden dan ook niet in hun eentje redden en is het eens met beide dames. “We hebben allemaal wel eens een periode dat het niet lukt. Iedereen kan ziek worden, of in de schulden raken, of andere tegenslag meemaken. Dan is het fijn als iemand je even wil helpen. En ik help graag een handje en vind het erg leuk om te doen.”
Hulp Dichtbij
Heeft u ook hulp nodig, of kent u iemand die hulp nodig heeft? Bijvoorbeeld bij het doen van een boodschapje, klusje in huis of tuin, of voor een gezellig praatje? Laat het weten! U kunt zelf een hulpvraag aanmelden bij Vrijwilligerspunt Westfriesland. Maar ook een vriend, familielid of medewerker van een zorgorganisatie kan dit doen voor iemand die hulp nodig heeft. Dat kan via www.vrijwilligerspunt.com, maar ook per e-mail Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., of telefonisch via 0229 21 64 99. Hulp is dichterbij dan u denkt!
Nieuwsbericht: 24/03/2021