Toegankelijkheid

Accepteren

Accepteren

Als u gereageerd heeft op een door De Woonschakel geadverteerde huurwoning en u bent een van de eerste kandidaten, dan beoordelen wij aan de hand van de documenten die u heeft geüpload of u een passende kandidaat bent voor de woning. Enerzijds beoordelen we of uw inkomen en huishouden passend zijn. Heeft u een gezamenlijk belastbaar jaarinkomen boven de inkomensgrens voor sociale huur (in 2024 is dit € 52.671) dan komt u niet in aanmerking voor een sociale huurwoning (tenzij u 10 uur of meer zorg per week ontvangt).

Daarnaast kijkt De Woonschakel naar uw woonverleden: of u de afgelopen jaren geen overlast heeft veroorzaakt of dat u een huurschuld heeft (gehad) bij uw huidige of laatste verhuurder. Als blijkt uit de verhuurdersverklaring van uw vorige verhuurder dat er sprake is van recente overlast of huurschuld dan wordt de woning niet toegewezen en vervalt de aanbieding. De Woonschakel heeft de regels rondom acceptatie van kandidaten met een verleden met overlast of huurschuld vastgelegd in haar beleid 'acceptatiecriteria'.

Als u een passende kandidaat bent en een positieve verhuurdersverklaring heeft, bieden we u de woning aan. Bij acceptatie van een woning wordt u uitgeschreven als woningzoekende (dit gebeurt niet als u op een jongerenwoning heeft gereageerd; dan behoudt u uw inschrijfduur).
U kunt zich daarna opnieuw inschrijven bij Woonmatch.
U begint dan opnieuw met het opbouwen van de inschrijfduur.

Zie ook: Inkomensgrens

Deel deze pagina

Contact

De Woonschakel Westfriesland
Randweg 11a
1671 GG Medemblik

Postbus 72
1670 AB Medemblik

0227 54 54 54
(ook voor spoed buiten kantooruren)

E-mail: info@dewoonschakel.nl

IBAN: NL96 BNGH 0285 0336 11

Volg ons

Storingen

CV-installaties, warmtepomp, WTW-units, MV-boxen, rook- en COmelders en zoninstallaties

Energie Service Noord West (ESNW)
0227 54 95 30

Verwarming Rigtershof, Grootebroek

Schouten Techniek
0229 29 15 00

Verwarming Koggenlandhuis, Midwoud

Schermer Installatietechniek
0227 54 95 80

Powered by Chapel Media