Toegankelijkheid

Wonen met zorg

Wonen met zorg

Bent u op zoek naar een woning met zorg? De Woonschakel heeft een aantal woongebouwen waarbij ze samenwerkt met zorginstellingen. In deze woongebouwen worden de woningen met voorrang verhuurd aan mensen met een zorgindicatie. Wilt u in aanmerking komen voor zo’n woning? Meld u zich dan bij de zorgorganisatie waarmee we samenwerken. De zorgorganisaties hanteren een wachtlijst. Medewerkers van deze zorginstellingen kunnen u infomeren over de voorwaarden en hoe de volgorde van toewijzing plaatsvindt. Als er geen kandidaten op de wachtlijst staan adverteren we een leeggekomen woning op Woonmatch.

Zorg daarom dat u zich ook inschrijft op deze website als woningzoekende. U kunt tipberichten naar uw e-mail laten versturen als er een seniorenwoning wordt geadverteerd. Zo mist u niets.
De Woonschakel werkt samen met zorginstellingen Omring, Wilgaerden-Leekerweide en Stichting Kleinschalig Wonen.

De woongebouwen met zorg betreft de volgende locaties:

  • Grootebroek: Rigtershof
  • Medemblik: Valbrug en Martinus (adres Ridderstraat)
  • Midwoud: Koggenlandhuis (adres Korteling)
  • Obdam: Snijdersveld (adres Dokter Lohmanstraat) en Agatha/Horstenburg (adres Brugstraat)
  • Spanbroek: Weidehof
  • Westwoud: De Pastorie (adres Doctor Nuijensstraat)
Woon-zorggebouwen

Omring
Voor Valbrug en Martinus in Medemblik, het Koggenlandhuis in Midwoud, Snijdersveld in Obdam en Rigtershof in Grootebroek geldt dat alle of een deel van de appartementen verhuurd worden aan mensen met een WLZ-zorgindicatie (WLZ = Wet Langdurige Zorg) en een deel via www.woonmatchwestfriesland.nl
Voor informatie over het verkrijgen van een WLZ-zorgindicatie en plaatsing op een wachtlijst voor een van deze woningen verwijzen we u naar Omring. Dit geldt ook voor informatie over een plaats in de groepswoningen (onder andere voor dementerenden) in deze gebouwen. Daarnaast is het mogelijk om als (buurt)bewoner tegen een geringe vergoeding te eten in het restaurant van Rigtershof.
Telefoonnummer Omring: 088 206 89 10 of e-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Wilgaerden-Leekerweide
Met zorggroep Wilgaerden-Leekerweide wordt samengewerkt in appartementengebouwen Weidehof in Spanbroek en Agatha aan de Brugstraat in Obdam. Het laatstgenoemde gebouw is via een gang verbonden met het Centrum Ouderenzorg De Horstenburgh Brugstraat waardoor zorg aan huis mogelijk is. Daarnaast is het mogelijk om als (buurt)bewoner tegen een geringe vergoeding te eten in het restaurant.
De appartementen worden verhuurd aan mensen met een zorgindicatie op voordracht van Wilgaerden-Leekerweide. Zijn er geen kandidaten dan wordt de woning zonder zorgindicatie verhuurd via Woonmatch.

Stichting Kleinschalig Wonen Westwoud
In De Pastorie in Westwoud biedt Kleinschalig Wonen Westwoud voorzieningen voor kwetsbare ouderen. Ze zijn gevestigd in een voormalige pastorie met een diepe tuin. Er wonen tien mensen die worden begeleid, ondersteund en verzorgd door verzorgenden, zorgondersteuners, vrijwilligers en studenten. U beschikt over een eigen appartement en ontvangt een zeer breed pakket aan zorg en dienstverlening afgestemd op persoonlijke behoeftes en wensen. Aanmelden en toewijzing gebeurt via Kleinschalig Wonen Westwoud. Telefoonnummer: 0228 75 56 65.

Deel deze pagina

Contact

De Woonschakel Westfriesland
Randweg 11a
1671 GG Medemblik

Postbus 72
1670 AB Medemblik

0227 54 54 54
(ook voor spoed buiten kantooruren)

E-mail: info@dewoonschakel.nl

IBAN: NL96 BNGH 0285 0336 11

Volg ons

Storingen

CV-installaties, warmtepomp, WTW-units, MV-boxen, rook- en COmelders en zoninstallaties

Energie Service Noord West (ESNW)
0227 54 95 30

Verwarming Rigtershof, Grootebroek

Schouten Techniek
0229 29 15 00

Verwarming Koggenlandhuis, Midwoud

Schermer Installatietechniek
0227 54 95 80

Powered by Chapel Media